WORLD BEHIND MY WALL

An easily confused girl who talks at the speed of a train and walks too slowly; a korean dramas' sasaeng who goes around chanting "more episode puhliwshh"; a diehard fan of kim minseok and cats; dreams of finding her true-love namja; only scream to every kisses scene in dramas bcs she always did; loves choi minki and wants to be pretty like him.
(view my complete profile...) (follow +)


back after hiatus

October 5, 2014

아녕하세요 readers,
sorry for the long hiatus (macam lah kau ada banyak reader) since I'm being transfer to another school so that I'm forgetting about this blog and I have never think about this blog sampai tergerak hati ni nak update. well too much benda yang berlaku sepanjang hampir setahun aku di bumi Kedah ni.

First, dekat sekolah lama saya putus kawan dengan member kat sekolah lama. bec? kalau tengok entry before this I'd already talk abt a girl I hate the most and some girl named AIN. yeah I broke up with both of them. Actually, saya memang kecewa dengan Ain sebab dia penting orang tu dari aku ni BFF susah mati pikir pasal masalah dia, nasihat dia and ini aku dapat? pergh sorry to say lah kawan. sorry for penggunaan kata 'aku'. I'm emotional.

Second, saya kene transfer ke sekolah lain sebab tak tahan dengan kes tu. Saya yang nak transfer act haha. Saya ditempatkan ke kelas akaun which have the less malay in da class. Terima je lah even awkward. Lepas buat rombakkan kelas saya dicampakkan ke kelas ekonomi. All of sudden ade exam account that day saya pon cam cuak gelabah sia macam mana sebab kene stay kelas tu because of ada subj 'seni' aku terpaksa telan kepahitan subj 'prinsip akaun'. but then I end up with class 5 Economy which the 6 subj teras, arts and economy as tambahan hehehe. Bersyukur sangat sebab tiada all sort of physics, chemis, bio and bla bla

Thirdly, I started to like a guy from vokasional class. Saya suka dia sebab ya die cute I think? Saya start pandang dia masa the end of agama Islam class dekat surau (kelas dia ngan kelas guwa bergabung masa class agama) Then dia langgat p*ngg*ng aku dia cakap 'besaq nya patah pinggang aku' . At first saya bengang gila babun tak terkata sebab dia mengata aku ! But then saya selalu perhati dari jauh. Dia comel and even more cute bila pandang.

But all changed so suddenly...

Mula2 dapat tau dia pernah couple dengan capital A (satu class dgn that guy) Saya cam hati ditusuk sembilu (ayat kau babi gila sia) but nvm sebab dorang clash. Then saya confess dkat A tu yang saya suka dkat EX dia. I'm happy sebab share dekat dia and I thought she would understand me.

Satu hari, kepercayaan aku kat dia hilang sebab....

Ada capital F and I heard she likes that guy too. Nvm sebab we all like yelah suka je kot takde mende lah. Dalam bilik computer for Agama Islam teknik menjawab saya duduk beside F sebab yelah saya suka member dgn dia sebab dia jenis open and we are Exo-L ~ masa sembang2 entah cam na tersentuh cerita pasal mamat tu and our conversation be like this;

bla...bla... cant remember before that
dia: hang pandai simpan rahsia tak
me: pandai jugak lah kenapa?
dia: sebenaqnya aku dengan H***** tu tengah couple
me: *terkejot tapi masih boleh cover* bila?
dia: 5 january haritu. aku rahsia benda ni tak nak orang tau. aku dah lama suka dia dari tahun lepas lagi. pastu dia couple dengan A tu bila depa putus A tu cerita macam2 lah
me: hang rasa dia tu macam tu ka
dia: selama dia message dengan aku okay ja
me: weh aku ade nak ngaku sesuatu ni.
dia: ngaku apa?
me: sebenaqnya aku suka kat H***** tu
dia: aku tau.
me: *tercengang jugak bleh tahan* mana hang tau?
dia: haritu A update kat fb kata "ade sorang member aku suka kat ex aku" aku terasa jugak lah aku ingat orang tu aku pastu aku tanya dia siapa orang tu. dia kata hang.
me: ooo *sedikit marah*
dia: H***** tau pasal ni.
me: *dlm hati dah berbabi bagai* hang cerita ka?
dia: aku cerita kat dia pasal hal tu tapi dia kata dia tau. aku tanya dia macam mane dia tau. dia kata hang dgn A pandang dia senyum2. dia kata sejak tu dia jauhkan diri dari hang
me: *senyum hambar* patut lah sejak dua menjak ni dia tak cakap dengan aku. takpalah

like seriously saya punya mood all of sudden down siaa. me like apekah? jauh kan diri dari aku sebab tau aku suka dia? then F tanya aku nak no phone dia ke tak. ya Allah lepas apa berlaku aku tak nak ah no phone dia dah. tak hadap! Sejak haritu aku yang jauh kan diri dari dia. Ops guna aku lagi. maaf. tapi seriously saya kecewa dengan dia although one-sided love at least tak payah buat cam tu. sumpah terase kot and rasa bersalah kat dia sebab buat dia tak selesa. Saya dah janji dengan F takkan cakap dengan that guy lagi. I'll keep my promise. but then dia start tegur saya tapi saya tak layan. setiap kali dia tegur saya rasa bersalah, sakit hati dan nak nangis menyerbu diri. *emo pulak*

Lastlyyyy, Happy Eid'ul Adha to all muslims. Act, I've got nothing to say but pls wish me luck for SPM this year. And alhamdulillah I got 4A for the trial spm thennnn PLKN alsooo dapat lorh. Even sedih dapat plkn but takpa lah nak dapat terima je la. Night peeps x Assalamualaikum @>

-shdslh (instagram), yojaexx (wechat)