WORLD BEHIND MY WALL

An easily confused girl who talks at the speed of a train and walks too slowly; a korean dramas' sasaeng who goes around chanting "more episode puhliwshh"; a diehard fan of kim minseok and cats; dreams of finding her true-love namja; only scream to every kisses scene in dramas bcs she always did; loves choi minki and wants to be pretty like him.
(view my complete profile...) (follow +)


Cuti-cuti

October 21, 2014

안녕하세요 & Assalamualaikum!

Aku sekarang bercuti lat rumah mak aku (puchong). But no so 'cuti' because aku terperap dalam rumah kot. (ek eleh kau yang tak nak keluar ape kejadahnye) Act, aku bukan taknak keluar. Aku NAKKKKK SANGAT keluar tapi kat luar sana banyak orang yang tak berapa nak kenal so aku tak berani nak keluar sembarangan. Bunyi macam pengecot tapi aku cuba berlagak sebaik mungkin untuk jadi berani even tak de lah berani mana pun. Yalah selama ni kalau nak ape ape aku suruh je kakak ku yg dikasihi tu turun beli makanan and etc kat seven eleven. But now dia kat kampung habiskan masa dengan si zoro (kucing) sementara die tak balik asrama. Sekarang aku tak berani nak turun bawah sorang2. Kalau nak turun pon sebab terpaksa. Yalah dah lapar gila cadbury gila tak turun. Pekena nasi kukus kat sini. Pergh gila sedap bro. Aku dekat rumah sampai fikir hmm macam mane nak cakap kat abg tu nak nasi kukus ha? See? Sampai macam ni punya tak berani tau taakkkk. So, dah turun tu jalan lah laju2 sebab yelah nak balik cepat. Bila dah jalan rase macam apesal gerai nasi kukus ni jauh sangat. Haha very funny lah kau shuhaida. Dah sampai tengok harga. Dah berani tu cakap macam ni kat abang tu

Menu : Nasi Kukus Ayam Dara
Dalam hati (ish takkan nak cakap 'dara' tu plak kan.)
Aku: err bang, nak nasi kukus ayam tiga ye.
Abg gila: okay
Abg super gila: nak ayam sahaja ke nak nasi kukus ayam dara?
Aku: haaa? (dlm hati dh membabi) nasi kukus ayam lah
Abg gila: cakap lah nak nasi kukus ayam dara (then dia membebel sorg2)
Aku: *buat muka* (dia ni nk bergurau dgn aku ape)

Aku ni banyak benda takotkan. Kalau macam dgn stranger tu tkot. Tapi ade certain situation aku memberanikan diri aku jugak. So aku ni bukanlah jenis malu tak bertempat. Mak aku kadang2 marah sebab aku ni malas turun. Dia tak faham yg anak dia ni tak bleh nak atasi masalah keberanian dengan orang ramai lagi. Lagipon aku ni bukan jenis mudah bergaul. Bila dah kenal takpa lah nak gelak smpai esok pagi. Tapi sini bandar aku tak berani. Bukan tempat aku nak melilau tak tentu pasal. Sini lagi bahaya dari kat kampung dgn sg petani. Tu yg kalau naik lif hati risau gelisah kalau tinggal berdua dgn lelaki dalam lif. Mohon kasihani hamba *nangis*

Yeayyy aku dah edit sikit blog ni. Elok lah sikit and aku happy sangat sebab dah start ade viewer. Alhamdulillah. Ada jugak orang nak baca blog simple macam ni. Aku memang tak suka semak2. Aku dah lupa coding macam blog ni so tengah berjinak jinak balik. Alhamdulillah tak rosak blog ni aku kerjakan. Dah tengok template dekat blogskin tapi takda yang memuaskan hati aku. But nvm aku suka putih sebab putih itu bersih dan suci *ayat kau gila btol*

Anyway, aku takda cerita lagi buat masa sekarang so enjoy yr holiday okay. Bagi yang tak merasa cuti sampai seminggu tu takpa lah. Takda rezeki. Spm nak dekat weh. Takot gila. Apa tak baca lagi. Sadlifeu.

Bye assalamualaikum x
-instagram; @shdslh