WORLD BEHIND MY WALL

An easily confused girl who talks at the speed of a train and walks too slowly; a korean dramas' sasaeng who goes around chanting "more episode puhliwshh"; a diehard fan of kim minseok and cats; dreams of finding her true-love namja; only scream to every kisses scene in dramas bcs she always did; loves choi minki and wants to be pretty like him.
(view my complete profile...) (follow +)


Berjuang habis-habisan

November 2, 2014

안녕하세요 & Assalamualaikum!
Ehem. Saya, Nur Shuhaida Binti Mohd Soleh ingin menyusun sepuluh jari tangan dan kaki ingin meminta maaf andai kata terkasar bahasa, terlanjur kata, bergurau dalam tahap yang dikatakan kasar. Aku nak SPM so muanasabah aku nak mintak maaf dengan readers and I'm hoping you guys boleh doakan aku buat yang terbaik dalam SPM. Even aku tak pandai macam budak SBP, tapi aku nak sangat dapat banyak 'A'. Dapat 7A bagus lah tu sebab sejarah aku tak mengharap tinggi sangat. Nyawa2 ikan untuk sejarah. Aku harap lulus. Aku rasa nak nangis berbaldi berbesen bila fikir apa aku nak buat dgn sejarah? Boleh ke aku buat?  Aku kene yakin! Sebab tu aku mintak semua org doa aku lulus. Name je pandai math tapi sejarah? Uhuks.

So esok aku akan pergi medan perang. Aku kene berjuang jugak even tak ready. Kene ready kan apa yg tak ready. (bahasa apa kau ni?) So hari2 terakhir sekolah budak2 berani bawak phone selfie dengan cikgu bagai. Cikgu pon redha kan aje sebab dia pon selfie sama. Agaknya faham our last day kat smkdbs sebab masa SPM tak bleh bawak phone. Cikgu kelas aku semua sporting sebab budak cina semua ajak tangkap gambar. Aku rpat dengan sesetgh budak cina. Yg lawa2 tu aku awkward nak cakap. So bila diorang kata mai selfie sekali, aku cam malu2 kucing tapi dalam hati nak sangat selfie dengan diorang. Hahaha (perangai tak berapa semenggah)

Tadi kitorg lari dari ceramah BM yg cukop untuk buat budak2 mengantuk gila babun but we manage to run away frm the foyer. Kitorang lari bukan tak belajar! Kami pegi surau sbb attend kelas pendidikan Islam. Disebabkan masa balik cikgu semua ada meeting, so ustazah tpaksa batalkan kelas tmbahan. Tapi nasib sempat buat kelas tambahan. Dahnak balik, salam ustazah. Peluk tiga kali seorang. Nangis. Mata ngan hidung merah. Ustazah pon nangis. Aku tahan je. Tak nangis. Aku kan sado. Haha. Kawan2 semua nangis. Cepatnya nak berpisah. Lepas exam, tak dapat nak gelak dalam kelas macam selalu.

Congrates kat Kasih (kucing) sebab dah melahirkan 3 kembar yang sangat comel! Tak sabar nak tunggu diorang besarrrrrrr.

Assalamualaikum xx.
-ig, Shdslh <3