WORLD BEHIND MY WALL

An easily confused girl who talks at the speed of a train and walks too slowly; a korean dramas' sasaeng who goes around chanting "more episode puhliwshh"; a diehard fan of kim minseok and cats; dreams of finding her true-love namja; only scream to every kisses scene in dramas bcs she always did; loves choi minki and wants to be pretty like him.
(view my complete profile...) (follow +)


Otak bercelaru

November 10, 2014

아녕하세요 & Assalamualaikum.

Harini aku dah selesai penderitaan fikir pasal musuh aku iaitu sejarah. Nasib agak menyebelahi aku sebab aku boleh jawab tapi tak baik sangat lah macam org pandai. But I think I manage to pass the SPM. I hope so. I think I want to cry berbaldi-baldi apabila menggelabi baca soalan spot utk keluar tahun ni. Malam tadi buat discussion dekat whatsapp dengan kawan2. Ada Cikgu Bon (Jebon Afiqah) dan Cikgu Monyet (Intan) ajar kitorg kat sana. Banyak KBKK dalam paper 2 so aku jawab +ve statement tapi taktau betol ke tak. Aku rasa nak menangis buat kertas 1 tadi. Pastu Intan bagi jawapan kertas satu kat whatsapp. Check punya check dalam menibai benda tu ada lah dalam 23 soalan out of 40 yang aku betol. Alhamdulillah ler (y)

Tadi lepas habes paper 1, ada budak india panggil member aku syafiqah aku biarkan aje. Malas nak ambik tahu apa bebudak tu ckp. Lepas beli roti 2 biji kat kantin aku balik ke foyer untuk prepare kertas 2. Then syafiqah cuit aku. Aku pandang dia.

Dia: Weh tilages bagitau aku tadi yang Rakesh tiru kertas hang tadi. So dia mintak lepas ni hang tutup kertas hang k.
Tilages: *angguk* you tutup lah kertas you nanti.
Aku: (hati panas) alah jawapan aku bukannya betol sangat.
Dia: kalau hang tibai betoi cm na? Dapat kat dia betoi jugak
Aku: *speechless*

Like seriously, aku memang bengang kot pasal ni. Siapa tak marah kertas kene tiru. Aku tak rela kena tiru sebab yelah aku pon tak meniru dalam SPM. Aku mengaku memang aku perasan macam dia mengengdap dari tepi sebab dia duduk belah kanan aku and coincidencely yang dia kidal so memang dia akan pandang aku kalau tulis. Tadi aku memang cover habis kertas aku. Aku perasan gaya dia nak tiru; duduk tegak, mata dia pandang kertas aku. Aku beriya cover dengan kertas soalan kot. Obviously nampak jawapan aku panjang so dia agak bernafsu untuk meniru disebabkan jawapan aku panjang haha. Sesekali aku jeling kertas dia, dia dengan bangga tunjuk kertas dia kosong kat kawan dia. Nak buat lawak bodoh dia lah tu. Memang bodoh sngat. Habis je exam budak cina phey qin datang kat aku.

PheyQin: susah oo soalan tadi
Aku: *bisik* you tau ah Rakesh tengok kertas saya oh.
PheyQin: saya tau. Saya sudah lama nampak punya. You tak tutup you punya kertas. Jom bagitau pengawas.
Aku: *teragak2 nak pegi ke tak*
Pikah: pi ja lah habaq kat pengawas.

Chop. So dia nampak all this long budak tu tiru aku tapi dia tak bagi tau aku?! Aku sendiri tak perasan aku dedahkan kertas aku kenapa dia tak warning aku? Okay so cam ni aku cakap dengan pengawas.

Aku: errr cikgu jaga tak kelas kami untuk upcoming exam nanti
Dia: tengok keadaan lah. Kenapa?
Aku: Ada budak india duduk sebelah saya tiru saya.
Dia: yang mana?
PheyQin: dia tinggi2 punya
Dia: lah kenapa kamu tak tutup kertas kamu.
PheyQin: saya mmg syak dia meniru sebab dia selalu pegi tandas punya cikgu.
Dia: saya pon syak dia macam tu. Sebab tu cikgu pengawas lelaki ikot dia pegi tandas tengok kan dia.
Aku: kalau cikgu jaga kelas kami lagi, mintak cikgu tolong tengok kan dia kot2 nanti dia tiru lagi.
Dia: ha okay takpa. Sebab mmg kalau saya pndg dia, dia mmg tak pandang kertas awak.

Memang menyirap ah harini. Tau tak dah lepas kertas penting? BM , BI, Maths. Memang rezeki dia dapat tiru. Tapi sia2 usaha aku karang & buat semua tu sebab orang lain copy aku punya. Kurang ajar gila punya orang india. Intan kata "takpe nanti mesti dia dapat balasn dia". Hmm I hope so.

kak sepupu aku dah balik plkn. So harini aku cerita kat dia pasal mamat tu memandangkan org tu kawan dia kan. Lepas dah tengahari tadi stop cerita. Dia pon sebuk cerita pasal pakwe kat plkn. Sumpah excited sebab baru dapat no budak tu. Aku faham sangat. Petang tadi tah macam mana aku bleh cakap pasal matmat tu. Aku cakap lah aku text mamat tu selalu then suddenly dia tak reply message aku so aku bengang. Kemarin dia ada lalu rumah aku. As expected dia tak singgah sini. Aku taktau apa masalah dia.

Cousin: akak nk tanya kau suka dia tak?
Aku: suka lah. Sebab yelah hari2 text gurau2 dia pon cam best ja. Kenapa?
Cousin: xde ah akak igt kau tau suka dia
Aku: haritu akak ade cakap dengan kak ema suruh tgokkan adik dgn mamat tu.
Cousin: memang lah. Akak igt ko tak suka dia. Akak lama tau dia suka kau. Ramai budak kelas akak dia mintak couple tapi sorang pon tak mau terima dia. Kesian jugak lah tengok dia.
Aku: akak rasa dia betol ke suka adik?
Cousin: dia kalau suka, suka betol tau dak. Dia ni setia jugak. Dia kalau suka kat orang, dia akan dapat kan org tu. Tu lah kdang2 kesian org buat cam tu kat dia

Like seriously ini semua gila kot. Just imagine biar betol semua ni. Aku ingat dia larang tu sebab takut aku tak suka mamat tu. Dia tau mamat tu lama dah suka aku sebab kalau dia layan perempuan maknanya dia suka perempuan tu. Haha aku taktau lah pulak. Tapi sekarang aku taktau masalah dia tak reply message. Dia update wechat tak bersalah dia je lah. Dah lah. Malas nak fikir. Dia kata nak try message org tu kot2 lah balas. Hahaha ikot je lah.

Terpanjang pulak cerita harini. Hehe 미안해요 >_< so nukilan harini sampai sini je lah k. Hihi
Assalamualaikum x
- ig; shdslh