WORLD BEHIND MY WALL

An easily confused girl who talks at the speed of a train and walks too slowly; a korean dramas' sasaeng who goes around chanting "more episode puhliwshh"; a diehard fan of kim minseok and cats; dreams of finding her true-love namja; only scream to every kisses scene in dramas bcs she always did; loves choi minki and wants to be pretty like him.
(view my complete profile...) (follow +)


Masih menunggu.

January 23, 2015

Assalamualaikum & 안녕하세요!
Dah berape lame aku tinggal blog ni tah. Busy sgt dengan PLKN so that I tak berapa nak sempat nak update memandangkan I dah duduk dalam kawasan hutan so line tak berapa nak ada kat sini lah you. (bajet cam org nak bace blog die) Tapi takpalah aku dah update dah ni! Nak aku cerita dari first masuk memang tak boleh ah sebab ingatan tak berapa nak kuat untuk cerita semua yang berlaku kat sini.

Tapi okay ah memula dapat pegang jawatan ketua agama even aku masih lagi cetek pengetahuan dalam bab ni. Tapi ada gak yang support aku, tegur aku bile salah. Like seriously aku tenang duduk sini berkawan dengan budak yang aliran agama so that aku boleh lagi mendekatkan diri dengan Allah SWT. But then aku dapat jawatan ketua kepada ketua agama. So everytime whenever nak gerak gi surau kene lapor so aku akan cakap "ketua2 agama! Lapor!"  sure I will miss this. Setiap dorm ada ketua agama tapi aku yang akan ambik kekuatan then berapa yang ABC. Memule aku tak paham abc tu kejadah apa. But thanks to effa. "Allah Bagi Cuti" kalau tak aku dok nganga lah tak tau ape mksudnye.

At first tanggungjawab ni masih berat bagi aku. Sebab bab solat aku kene check semua cukup tak boleh lebih orang yang period. Yelah bayangkan aku sendiri malu dengan orang melayu sebab tak menghormati tempat ibadah sendiri. Yang lelaki nya asyik angkat tirau surau perempuan. Yang perempuan pon satu hal gediknye main surat, pegang tangan, sembang dalam surau dengan lelaki di sebalik tirai. Aku sampai tegur lelaki macam ni "kita orang melayu. Ada adab. Tolong hornat maruah kami yang perempuan ni". Ade sampai satu tahap aku nangis sebab terlalu sedih dengan perangai tak senonoh wira. Bila aku cakap cm ni diorang cakap, "pompuan ni dah gila ke ape. Ke kene rasuk hantu?" tak betol ke ape yang aku cakap? Ish

Pejam celik pejam celik lagi 3 minggu aku dah nak balik. Aku cam sedih ada happy pon ada. Sedih sebab nak tinggal kan nadia pain paan sister semua orang kot. Happy sebab dapat balik rumah. Banyak kenangan aku kat sini kot. Banyak happy kat sini lagi2 dengan kompeni sendiri (Alpha). Dari byk2  kompeni, kompeni aku banyak kali nyanyi lagu kompeni sendiri. Kompeni lain takde sebab dorang punya lagu panjang.

Biar jasa jadi kenangan,
Warna merah lambang kemegahan,
Kompeni alpha tempat sanjungan,
Program latihan khidmat negara.

Alpha! Alpha pantang kalah,
Walau sakit jatuh dan rebah,
Bangun lantas semula gagah,
Kompeni alpha pantang dicabar.

Haaaa senang je kan? Sapa yang tau rentak tu tau ah sebab orang kedah je tau. Hehehe.
Setakat ni jelah. Nanti rajin aku upload gambar. Boiii<3