WORLD BEHIND MY WALL

An easily confused girl who talks at the speed of a train and walks too slowly; a korean dramas' sasaeng who goes around chanting "more episode puhliwshh"; a diehard fan of kim minseok and cats; dreams of finding her true-love namja; only scream to every kisses scene in dramas bcs she always did; loves choi minki and wants to be pretty like him.
(view my complete profile...) (follow +)


nothing left

February 23, 2015

Assalamualaikum.
Lately banyak sangat benda yang buat aku stres. Pasal nak sambung belajar lagi. Masalah jugak sebab aku tak paham mak aku. Aku kesian tengok mak aku sorang2 kat Puchong. Tapi pada masa yang sama nak jimat duit lah. Kalau duduk ngan mak aku lagi ah banyak pakai duit dengan transportnye, tempat tinggal nya. So better aku dok sg petani dari duduk ngan mak aku (if you know actually I had always dream live with my mother but I can't because of this kind of situation.
Kebelakangan ni jugak ah aku asyik sensitif je. Orang cakap sikit nak sentap. Selalu aku okay. Yah memang okay tapi taktau ah semenjak balik PLKN jadi macam lembut hati agaknya haha. Aku rindu diorang agaknya (plkn). Ya Allah sesungguhnya aku rindu dorang sangat.
I was supposed to leave plkn on 14th of Feb tapi disebabkan bas tak cukup aku balik 15/2. Haha style tak? Budak alor setar ngan sg petani balik sehari lewat. Aku hantar kawan yang aku rapat semua balik 14 hb. Tu sedih tak terkata. Pain tak sempat peluk lama2. Dia nak bas. Dia nangis aku pon tak tahan. Nadia cam sado ja tak nangis. But then, yesss I make her cry. Masa parents dia nak sampai aku peluk dia erat. Sebab bila lagi aku nak peluk dia macam tu lagi? Sebab aku selalu peluk dia huhu. Pastu aku kata macam2 kat dia smbil nangis dalam pelukan. Tau tau dah nangis. Aku masa tu sedih gila semua nak tinggal aku. Paan pulak aku siap baring atas katil sementara nak tunggu parents dia datang. Dia dah balek dia msej aku kata baru dia terasa kehilangan kami bila dah jauh. Aku pon cam uish.
Kesimpulannya aku dengan yang lain kene tinggal sehari kt kem. Kami buat kem tu macam kami yang punya sebab dah takda orang! Lelaki pon sikit so aku bebas nak buat perangai gila2 aku. Masa tu ah dapat mesra dengan yang dh kenal. Pain pulak bagi aku semua biskut dia. Dia kata kesian budak yang balik sehari lewat. Malam sebelum balik dia hanta text buat aku nangis. Aku bangun tidur capai phone tengok mesej dia. Dalam hati aku bengong ah pagi2 dah buat aku nangis. Sampai aku dok sorg2 pagi tu aku nangis tau tak fikir macam mana lah lepas ni. Mesti rindu. Ya Allah aku tak nak semua ni berlaku! memang banyak benda aku fikir. Hm.
Btw sampai sekarang aku masih rindu plkn. Rindu nak urut nadia, rindu nak diurut, rindu nak dengar paan cakap "shushu", rindu nak dengar pain cakap "tak baik", rindu pain ngan paan kene kan nadiah pasal f&n. Ya Allah serious aku rindu semua. Masa terlalu singkat persahabatan kita tapi aku rsa macam bertahun kita bersama *cewah ayat aku* *lap hingus*
Sampai sini saja penulisan ku. Kalau rindu lagi aku buat puisi untuk plkn. Lol bye >_<